• 50% korting
  • Levering binnen 8 werkdagen
  • kortingscode: OPHEFFINGSUITVERKOOP

Onze materiaalkeuze

Jari jewels and gifts staat voor het leveren van kwaliteit. Daarom gebruiken wij hoogwaardige materialen. Daarnaast geven wij onze klanten goede en eerlijke productinformatie. Hieronder volgt een uitleg over onze materiaalkeuze: 

 

- Stainless steel

In Nederland noemen we dit ook wel roestvrijstaal, en het is vandaag de dag één van de populairste materialen binnen de sieradenbranche. De kwaliteit/prijs verhouding is zeer goed te noemen. Stainless steel is een combinatie van koolstof, chroom en ijzer. Stainless steel heeft een mooie glimmende uitstraling, het is krasvast en de kans op verkleuring is klein. De zilverkleur van stainless steel is over het algemeen wat donkerder dan het 925 zilver. Stainless steel heeft verder weinig tot geen onderhoud nodig. Wij adviseren om voorzichtig om te gaan met schoonmaakmiddelen en chemicaliën op stainless steel.

- Gold plated

Gold plated heeft als basismateriaal 925 sterling zilver met daarover heen een dun laagje goud. Het heeft de luxe uitstraling van een gouden sieraad tegen een vriendelijke prijs. Uiteraard zal de goudlaag op termijn wel slijten, de snelheid hiervan is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en de zuurgraad van je huid. Het slijten van de goudlaag valt niet onder garantie.

- Gold filled

Bij gold filled bestaat het sieraad voor minstens 5% uit goud. Het goud is minimaal 14 karaat. Gold filled heeft net als gold plated als basismateriaal 925 sterling zilver.  Bij het juiste gebruik van deze sieraden zal de mooie goudkleur behouden blijven. 

- 925 zilver/sterling zilver

Dit materiaal zal voor veel mensen het meest herkenbaar zijn. 925 zilver heeft een goede kwaliteit. Het bestaat voor 92,5% uit zilver en 7,5% uit andere metalen, dit omdat 100% zilveren sieraden te zacht zijn om te dragen. De toevoeging van andere metalen zorgt voor een hogere sterkte en buigzaamheid. 925 zilver wordt de puurste vorm van zilver genoemd. De sieraden hebben uiteraard af en toe een zilverpoetsdoekje nodig.

- Design Quality  metaal:

Design Quality metaal is een nikkelvrij metaalsoort van hoogstaande kwaliteit. De plating is gemaakt van goud of zilver. Het sieraad kan opgepoetst worden met een droog schoon doekje. 

 

Lees hier hoe je sieraden het langst mooi houdt.